Mobila reprezinta oglinda casei, iar fiecare element de mobilier, fie ca vorbim de piesele din dormitor, masive si antice, fie ca vorbim de moderna masuta de cafea, poate spune ceva despre noi si despre stilul de viata pe care il adoptam. Cand vine vorba de mobilierul casei, cel mai frecvent material din care acesta se produce este lemnul.
In timp ce majoritatea oamenilor cred ca stergerea lor, din cand in cand, de praf, ajuta la mentinerea acestora in forma cea mai buna si pentru o perioada cat mai lunga de timp, ei bine, un producator de mobila din trei insista ca ingrijirea mobilierului din lemn presupune ceva mai mult efort. Lemnul este vulnerabil la schimbarile de temperatura, la lumina si la umiditate. Acest lucru face cu atat mai evident faptul ca mobilierul fabricat din lemn masiv are nevoie de un tratament special.
Articolul de astazi isi propune sa vorbeasca despre ingrijirea mobilierului din lemn, aducand in fata dumneavoastra cateva sfaturi utile pentru a va ajuta sa pastrati luciul si stralucirea caracteristica mobilei din lemn pentru cat mai mult timp.
In primul rand, va recomandam sa nu utilizati agenti de curatare de proasta calitate sau solutii care au in compozitie amoniac. In timp ce banii nu garanteaza calitatea, este, de asemenea, adevarat ca majoritatea solutiilor ieftine de curatare pentru mobilier de pe piata provoaca mai degraba deteriorarea lemnului, decat intretinerea lui. Asigurati-va ca orice folositi pentru curatarea suprafetelor din lemn nu este prea puternic, nu are amoniac si nu provoca daune pe termen lung mobilierului. Cel mai adesea, o carpa umzita cu apa, urmata de una uscata, isi vor face de minune treaba.
Lemnul este variat in configuratia sa, iar mobilierul din lemn vine intr-o multitudine de stiluri, compozitii si finisare. Este important sa stiti cu ce aveti de-a face si cum trebuie sa tratati mobilierul din lemn pe care il detineti. In acest sens, cele mai bune persoane care v-ar putea oferi aceste informatii sunt acei producatori de mobila de la care ati achizitionat piesele de mobilier. In cazul in care ati cumparati mobilier din lemn de la o firma mare, atunci catalogul acesteia va va oferi suficiente informatii in acest sens. Mobilierul cu finisaje vechi necesita multa grija, in timp ce finisajele moderne, cum ar fi lacurile pre-catalizate si post-catalizate, diminueaza considerabil efortul dumneavoastra.
Amintiti-va ca lumina directa a soarelui nu este atat de benefica pentru mobilier pe cat este pentru oameni, razele ultraviolete putand sa provoace daune foarte rapide si directe suprafetelor din lemn. De asemenea, canile si recipientele prea calde sau prea reci decoloreaza suprafatalemnului, iar orice cantitate de apa lasata prea mult pe o piesa de mobila o va deteriora in cele din urma.
Pentru mobilierul din lemn este recomandat ca, cel putin o data la doi ani, sa apelam la o mana de ajutor specializata atunci cand vine vorba de ingrijirea mobilei noastre. Atat pentru curatare, cat si pentru micile retusuri de care mobilierul de lemn are nevoie, un producator de mobila o sa stie cu siguranta ce solutii sa gaseasca pentru defectele minore si ce solutii sa propuna pentru viitor.
Cu precadere, va sugeram sa aveti grija de partile mobilierului care nu se afla la vedere, deoarece acestea sunt, in general, neglijate, Utilizati remedii inteligente pentru a acoperi defectele minore care apar, de pilda, uleiul de masline este, in general, considerat un bun agent de lustruire. In mod similar, puteti gasi multe astfel de metode eficiente si simple pentru a mentine stralucirea unei mobile de lemn.
A avea grija de mobilierul din lemn nu este atat de greu pe cat pare, insa este adevarat ca atentia dumneavoastra trebuie sa se intrepte catre acesta in mod regulat.