Mobila din metal

Mobila din metal

Biblioteca metalicaAsa cum fiecare haina pe care alegem sa o imbracam spune ceva despre personalitatea pe care o avem, intr-un mod similar, fiecare element de mobilier din casa vorbeste despre locuinta noastra. Indiferent de faptul ca am ales pentru mobila bucatariei lemnul masiv, iar pentru cea a dormitorului o alternativa a acestuia, designul pentru care am optat si materialele alese nu fac nimic altceva decat sa creioneze stilul de viata pe care il avem si particularitatile personalitatii noastre care ne deosebesc de ceilalti.

Exista cateva reguli generale care se aplica tuturor achizitiilor de mobilier, dar uneori trebuie sa luati in considerare parametrii mai specifici. Mobilierul este o investitie, iar fara un plan, procesul poate deveni frustrant. Ce este important sa retineti este faptul ca mobila din metal nu va va folosi cu nimic mai mult decat cea din plastic daca mobilierul in sine nu este potrivit pentru nevoile dumneavoastra. Fiecare piesa de mobilier are anumite elemente care determina daca o veti cumpara sau nu. Intr-adevar, de multe ori, principalul motiv in decizia de a achizitiona o piesa de mobilier este strans legat de terialul din care este confectionata mobile.

Masa si scaune din metalDe la cuptoare, la corpuri de iluminat, metalul poate fi gasit oriunde in casa. Articolul de azi isi propune sa vorbeasca despre cinci dintre cele mai frecvente metale folosite in mobilier, dar si despre finisaje metalice comune care pot influenta felul in care mobile arata ca produs finit.

Primul dintre acestea, aluminiu, este asemanator din punct de vedere al aspectului cu otelul inoxidabil. Aluminiul este mai usor si mai putin rezistent decat otelul, motiv pentru care poate fi un inlocuitor ieftin al acestuia. Un alt avantaj al aluminiului este acela ca nu rugineste, desi se oxideaza si creaza un reziduu alb-crem. Aluminiul este adesea folosit in fabricarea mobilierului de exterior. Fiind un aliaj galbui, de cupru si zinc, alama se gaseste in mod obisnuit ca material di care sunt produse corpurile de iluminat, tijele de perdea, butoanele si robinetele, veiozele si multe altele. Desi alama are un aspect luxos, intretinerea este deosebit de grea si, pe deasupra, alama solida poate fi extrem de scumpa. La fel ca bronzul, materialul cunoscut sub denumirea de cupru este de culoare rosiatic-maronie si se gaseste in aproape toate tipurile de décor. Cuprul poate patina la un verde-albastru, in timp, datorita oxidarii. Pentru a impiedica acest lucru (mai ales daca se utilizeaza cupru pentru mobilierul de exterior), acoperiti cu ceara de albine sau cu lacuri speciale.

Pat cadru metalicUn aliaj de carbon, fier, crom si alte metale, otelul inoxidabil se gaseste in mobilierul si la nivelul accesoriilor din intreaga casa. Datorita cromului acesta nu rugineste, nu oxidizeaza, nu corodeaza si este un material cu costuri reduse de intretinere. Fierul forjat se refera la metalul care a fost ciocanit sau indoit in forma, si nu turnat. Prin urmare, are o suprafata ruginid. Fierul forjat este folosit in mod obisnuit pentru a face accesorii folosite pentru seminee, pentru rafturile de la bucatarie, pentru cadrele paturilor rustice, pentru corspurile de iluminat si pentru multe altele.

Corp de iluminat din metalAsa cum am vazut, exista numeroase metale cu ajutorul carora multi producatori de mobila transforma in realitate si cele mai nastrusnice idei ale noastre. Daca ati crezut ca alegerea materialului va fi ultima caracteristica de care trebuie sa tineti cont in decizia achizitionarii unui mobilier, va inselati. Aceasta este abia prima. Cea de a doua este, insa, ceva mai usoara si are legatura cu modul in care este finisat metalul mobilierului. Un finisaj antic face ca metalul sa depaseasca bariera timpului, procedeul intunecandu-l si ducandu-l in epoci anterioare. Cel de al doilea finisaj despre care merita sa mentionam este cel periat – in cazul caruia la nivelul metalului este aplicata o patina mata care arata ca si cum mobila ar fi fost netezita cu o pensula, lasand urme in metal. Pe de alta parte, ciocanitul, este la fel de simplu cum suna. Metalul cu finisaj ciocanit pare sa fi fost lovit si are pe suprafata multe linii mici care adauga textura suprafetei. Un finis lustruit creeaza o suprafata reflectorizanta pe oglinzi pe metale, in timp ce, satinarea, similara metalelor periate, este mai neteda si deseori fara urme de periere. Luciu este la granite dintre mat si lustruit.