Exista trei lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand cumparati ceva pentru casa dumneavoastra: estetica, bugetul si stilul de viata pe care il aveti, iar cumpararea unui mobilier de gradina nu reprezinta nicidecum o exceptie. Daca doriti ca acest mobilier exterior sa se potriveasca atat cu stilul dumneavoastra, cat si cu activitatile familiale desfasurate in aer liber si cu toate acestea sa se si incadreze in bugetul dumneavoastra, articlolul de azi isi propune sa va dea o mana de ajutor.
Inainte de a va grabi sa achizitionati mobilierul exterior pentru prispa casei, pentru curtea din spate, pentru gradinita cu flori sau pentru marginea piscinei, iata ce trebuie sa luati in considerare. In primul rand, elementele de mobilier destinate gradinii trebuie sa reprezinte o extensie naturala a aspectului interior al casei dumneavoastra, precum si al stilului arhitectural al acesteia. Daca aveti o casa cu influenta moderna, puteti opta pentru cumpararea unor mese, unor scaune si a unor sezlonguri cu un design modern, in timp ce, daca interiorul casei este unul art deco, mobila de gradina ar trebui aleasa in consecinta. Din fericire, exista nenumarate optiuni care variaza in functie de culoarea, de forma si de stilul pe care vreti sa il alegeti pentru un mobilier de gradina perfect pentru casa si familia dumneavoastra. Un sfat pretios de care ar trebui sa tineti cont, insa, este acela ca, independent de celelalte criterii, confortul ar trebui primeze. Un alt factor decizional ar trebui sa fie constituit de calitatea mobilierului. O mobila dintr-un material calitativ are o durata de viata mai mare si un aspect bun pentru o perioada mai lunga de timp.
Mobilierul exterior are tendinta sa fie fabricat din trei materiale principale: lemn, plastic si metal. In functie de diferitele materiale, mobila de exterior necesita alt grad de intretinere si ingrijire. In plus, diferentele pot sa constea si in diverse nivele de mobilitate. In timp ce unele sunt destul de grele, altele delicate si usor de manevrat. Mobilierul din lemn nu necesita o ingrijire zilnica, iar durabilitatea in timp este mare. Atunci cand cumparati orice mobilier din lemn, cautati o constructie cu suruburi din otel inoxidabil, care nu ruginesc. Nu cumparati niciodata mobilierul lipit sau capsat. Pe de alta parte, mobilierul din plastic este cel mai putin costisitor, dar de obicei nu este la fel de atractiv sau confortabil ca celelalte materiale. O exceptie este rachita, fabricata din fibre sintetice care sunt tesute in jurul unui cadru din aluminiu. In timp ce rachita autentica nu este imuna la umiditate sau la daunele provocate de soare, rachita folosita astazi pentru mobilierul de gradina poate sta in aer liber pe tot parcursul anului. In plus, este usor de ingrijit. Cel de al treilea tip, mobilierul din metal, este, de cele mai multe ori realizat din aluminiu, fier forjat, otel inoxidabil sau otel acoperit cu pulbere. In functie de toate acestea sunt determinate greutatea, pretul si durabilitatea in timp.
Asa cum am mentionat deja, este deosebit de important sa luati in considerare bugetul. Este posibil sa gasiti un mobilier pentru exterior foarte ieftin, dar sa realizati ca materialul din care este fabricat este de proasta calitate. Incercati sa alegeti pe termen lung. In cazul in care decideti sa achizitionati mobila mai ieftina, iar in decurs de cateva luni veti fi nevoiti sa o schimbati, suma de bani clar nu se justifica. In principal, cel mai in regula pentru buget este sa cumparati piesele de cea mai buna calitate pe care vi le puteti permite. Ca si piesele majore din interiorul casei dumneavoastra, mobilierul de gradina reprezinta o investitie. Un alt aspect important de care trebuie sa tineti cont este volumul de piese de mobilier pe care trebuie sa le achizitionati. Daca un anumit set va face cu ochiul, dar contine doar patru scaune, in timp ce dumneavoastra aveti 6 membri in familie, acel set nu este potrivit. Cumparati suficient mobilier pentru a va putea ingriji atat de familia, cat si de posibilii oaspeti ai dumneavoastra. De asemenea, furnizarea spatiilor umbroase este la fel de importanta, motiv pentru care este posibil sa fiti nevoiti sa achizitionati cateva umbrele – asta in cazul in care nu sunteti indeajuns de norocos sa dispuneti de locuri umbroase oferite fie direct de natura, prin copaci, fie din pricina pozitionarii casei intr-un anumit unghi.
Odata cumparat mobilierul pentru aer liber, este necesar sa achizitionati, in cazul in care piesele de mobila nu vin la pachet cu acestea, perne de spate si perne pentru sezut realizate din spuma poliuretanica, care, spre deosebire de pernele umplute cu poliester, permite ca apa sa curga literalmente prin ele. De asemenea, asigurati-va ca pernele sunt acoperite cu tesaturi speciale. Aceste materiale vin intr-o mare varietate de culori si de modele, care protejeaza pernele impotriva umezelii, mucegaiului si a razelor UV-ului, astfel incat pastrarea lor intr-o stare buna sa fie cat mai indelungata in timp. In plus, daca nu aveti spatiu pentru a va depozita mobilierul intr-un garaj sau intr-un subsol atunci cand mediul de afara nu va permite sa il lasati in gradina, cumparati huse si prelate potrivite. Chiar daca la prima vedere ar putea sa vi se para scumpe, luati in calcul ca acestea va ofera posibilitatea de a folosi mobilierul de gradina si la anul, in timp ce lipsa lor va poate face sa cumparati si pentru vara viitoare o mobila noua.