Transport mobila

Transport mobila

Firma transport mobila    Atunci cand alegem mobilierul potrivit locuintei noastre, pe langa celelalte lucruri de care tinem cont, de pilda materialul din care este fabricat, dar si costul pe care il are, ne gandim de foarte multe ori si la modalitate prin care sa il aducem in casa. Procesul de transport mobila ne pote da batai mari de cap, iar efectuat necorespunzator, poate deteriora mobila astfel incat aceasta nu mai poate fi folosita.

  Odata ce decidem sa cumparam mobila, achizitionarea si achitarea unui anumit tip de mobilier nu este de ajuns. Ultimul pas al procesului il poate constitui transportarea ei, care, daca nu este optima, ne poate aduce neplaceri mari si costuri in plus. Pentru ca piesele masive de mobilier ocupa un spatiu mare, iar mutarea lor de la producator spre vanzator (rafturile magazinelor, de exemplu) sau spre cumparator este una destul de solicitanta atat din punct de vedere al masinilor, al oamenilor special antrenati, dar si al capitalului financiar care scade odata cu efectuarea acestui procedeu. Acesta este motivul pentru care, multi producatori de mobila aleg sa fabrice o multime de piese de mobila pe care le putem asambla ulterior, chiar in locul in care ne dorim sa le asezam. Astfel, mobilierul se depoziteaza in pachete de carton, special destinate acestui tip de serviciu – care au ca prin scop protejarea mobilei, urmand ca manipularea lor sa se usureze considerabil. De pilda, un dulap realizat in acest fel poate ocupa doar un sfert din spatiul destinat lui atunci cand este asamblat. Initial, piesele au fost imbinate prin dispozitive de fixare – suruburile, insa odata dezvoltata industria mobilei, a fost proiectata o gamă intreaga de accesorii pentru a obtine acelasi rezultat mai usor si cu mai multa precizie.

Mobila tapitata    Este dificil sa reusiti, chiar si facuta pe bucati, sa puteti transporta mobila spre casa dumneavoastra deoarece pachetele mentionate mai sus au dimensiuni relativ mari, iar o masina obisnuita reuseste cu greu sa se deplaseze corespunzator cu o astfel de incarcatura. Trebuie sa tineti cont ca, indiferent de invelis, fara sa fie sustinuta, mobila poate suferi, la franare – de pilada, un impact puternic care sa ii produca busituri. Iata de ce este bine sa cerem ajutorul unei firme specializate de transport mobila! In cazul unui mobilier tapitat, scaune sau canapele, grija asupra transportului este cu atat mai mare deoarece acesta se poate zgaria intr-atat incat sa nu mai poata fi folosit.

     Un alt tip de mobila deosebit de greu de transportat il reprezinta mobila veche, vintage, de epoca. Numeroase persoane aleg sa isi personalizeze casa cu piese care apartin secolului trecut, motiv pentru ca din ce in ce mai multi vanzatori aleg sa comercializeze astfel de mobilier. Atentia sporita asupra acestora incepe cu transportul lor spre locuinta care o sa le gazduiasca si nu se termina niciodata. De ce? Pentru ca acestea trebuie tratate cu o preocupare aleasa, ele trebuind periodic sterse cu produse speciale care sa le pastreze luciul si sa le scoata in evidenta detaliile frumoase de acum sute de ani. Majoritatea acestor piese sunt fabricate din lemn masiv, deosebit de greu, atat ca si greutate propriu-zisa, cat si ca transport. Acestea pot fi considerate unele dintre motivele pentru care, astazi, nu se mai produce o asfel de mobila, lemnul fiind inlocuit cu materiale mult mai maleabile. O alta cauza a disparitiei fabricarii unui astfel de mobilier il reprezinta lipsa persoanelor care sa cunoasca arta sculpturii in lemn, costurile ridicate si dificultatea la transportare.

Transport mobilier     Indiferent de tipul de mobila pe care doriti sa il transportati, luati in considerare ajutorul specializat in acest sens. Numeroase firme de transport mobila va stau la dispozitie, iar avantajele colaborarii cu un astfel de serviciu sunt numeroase. Va pot speria costurile, este adeverat. Insa in cazul in care alegeti sa transportati individual mobila, exista o sansa mare sa o stricati si sa fiti nevoiti sa cumparati o alta. In momentul de fata, marii producatori de mobila ofera serviciul de transport mobila gratuit, fara costuri suplimentare, motiv pentru care, numerosi oameni aleg sa cumpere de la ei. Personalul calificat o sa manevreze mobilierul dumneavoastra astfel incat acesta sa nu pateasca nimic si sa ajunga in casa dumneavoastra in forma sa intacta!